Despre noi

Suntem un grup de tineri adunati in jurul unei idei – vrem sa comunicam cu cat mai multi tineri care, ca si noi, vor sa faca din bucata lor de lume un loc putin mai bun.

Suna destul de simplu. Cu ajutorul unor programe bune, materiale pline de imaginatie si multa distractie, speram sa va convingem ca este intr-adevar atat de simplu. Haideti sa incercam impreuna sa avem o viata responsabila, mai sanatoasa si mai verde!

Ce vedem noi cand ne uitam in viitor? Un lucru e sigur – nu omuleti mici si verzi. Viziunea noastra este sa incurajam cat mai multi tineri sa se implice in schimbarea lumii:
• Sa contribuie cu idei la proiectele noastre;
• Sa participe la educarea mai multor tineri;
• Sa ni se alature in activitatille si jocurile pe care le desfasuram;
• Sa invete mai multe despre etica si responsabilitate civica;
• Sa invete mai multe despre o viata sanatoasa si un mediu sanatos;
• Sa isi impartaseasca experientele si parerile.

Cu alte cuvinte, ajutati-ne sa transformam cateva din ideile noastre in realitate.
Ecuatie ARET
Suntem fani ai ideilor creative. Prin aplicarea lor in lumea reala putem da o alta forma comportamentului nostru si putem face parte dintr-o actiune importanta de schimbare.

Cati suntem?

Aceasta este o intrebare foarte buna iar raspunsul este altul in fiecare zi, in fiecare luna. In acest moment, echipa este formata din 3 persoane full-time, 10 colaboratori part-time si voluntari. Deci, cati suntem? Raspunsul este "nu atat de multi cati vom fi maine".

Cu ce ne ocupam

Ce facem mai exact?

Lucram din greu pentru a crea o gama vasta de materiale educative practice pe care tinerii sa le poata folosi pentru a se imbunatati pe sine, comunitatea din care fac parte si mediul inconjurator. Vom crea tot felul de carti, benzi desenate, jocuri educative, activitati distractive si multe altele. Toate informatiile sunt orientate catre activitati si fac parte din 4 mari domenii:

• Imbuntatirea comportamentului personal: impreuna vom invata mai multe despre comportamentul responsabil si bunele maniere, precum si cum sa ne imbunatatim aptitudinile sociale si conversationale;
• Adoptarea unui stil de viata sanatos: vom invata cum sa ne protejam impotriva bolilor purtate de alimente; despre efectele alcoolului si tutunului asupra sanatatii, precum si despre benefiicile unei diete sanatoase, ale odihnei corespunzatoare si ale sportului.
• Respectarea drepturilor omului: aici vom afla ce inseamna cetatenia, dreptul la educatie, egalitate, pace si violenta, saracie.
• Protejarea mediului: vom vedea care sunt efectele deseurilor si consumului de energie asupra nivelului de poluare si asupra schimbarilor climatice; ce putem face noi pentru a reduce aceste efecte; cum ne putem folosi de etichete pentru a ne schimba comportamentul cand mergem la cumparaturi, si multe altele.

In plus, va vom oferi idei pentru activitati interesante, va vom provoca sa va testati cunostintele prin quizz-uri, vom impartasi cu voi experimente de genul ‚cum sa’, precum si jocuri distractive.

Pentru a reusi ceea ce ne-am propus avem nevoie de voi!

Angajamentul nostru

Noi promitem sa:

Propunem activitati simple. Pentru ca nu necesita mult timp sau resurse, activitatile marunte pot fi facute de multe persoane. Pentru ca activitatile simple sunt ‚lupte’ suficient de mici pentru a fi castigate, destul de mari pentru a conta.

Fim creativi. Pentru ca lucrurile amuzante sunt distractive – nu vrem sa tinem cursuri!

Fim independenti. Pentru ca un grup de oameni adunati in jurul unei idei, intr-o organizatie non-profit este puternic si astfel poate motiva alti oameni.

Tinem la principiile noastre. Sunt anumite lucruri pe care le vom face si unele pe care nu le vom face :
• Va vom raspunde daca ne scrieti.
• Vom incuraja participarea voastra activa la activitatile noastre.
• Vom fi transparenti. Vom comunica tot ce facem, de unde obtinem fonduri si ce greseli vom face in aceasta aventura.

Vreti sa stiti mai multe?

Daca aveti vreo intrebare si nu ii gasiti raspunsul pe aici, dati-ne un mail la contact[at]aret.ro si ne vom stradui sa va raspundem cat mai repede. Amintiti-va totusi – suntem inca mici, asa ca aveti rabdare!

Acestia suntem noi. Va multumim ca ati cotrobait pe aici. Speram ca v-ati simtit ca acasa si ca le veti povesti prietenilor despre noi. Mai important, va multumim ca incercati in fiecare zi sa faceti lumea noastra, a tuturor, un loc mai bun si mai frumos.