Educatia tine si de mine, si de tine

Educatia tine si de mine, si de tine!

Noi sustinem sus si tare ca educatia ne implica si pe mine, si pe tine, si pe celalalt. Drept urmare, am lansat in luna martie concursul "Educatia tine si de mine si de tine", destinat liceenilor si studentilor care vor participe la strangerea de fonduri pentru proiectele Sustin Educatia. In echipe de cate 5 membri, participantii si-au ales proiectul pe care vor sa-l duca la bun sfarsit. S-au inscris in competitie, au participat la seminarii online de instruire menite sa le imbunatateasca aptitudinile necesare pentru a duce la bun sfarsit aceasta provocare. Iar apoi, si-au pus cele mai bune idei la bataie!

Scopul competitiei este de a finanta proiectele dascalilor si de a stimula tinerii sa se implice in imbunatatirea comunitatii din care fac parte. Iar recompensele acestei experiente sunt nenumarate. Pentru mai multe informatii, vezi http://www.sustineducatia.ro/concurs/.


Alege un cadou si Sustine Educatia!

Alege un cadou si Sustine Educatia Pentru toti cei care cauta cadouri pe net (pentru cei dragi, pentru cine trebuie sau pentru ei insisi), Sustin Educatia a lansat in 2011 un magazin online, unde poti sa cotrobai dupa cadoul pe care il doresti: tricouri si cani cu mesaje, bijuterii, carti, accesorii si alte lucrusoare hand-made. Gasesti ce vrei, platesti, iar suma intreaga pleaca in forma de donatie spre proiectele propuse de profesori pe www.sustineducatia.ro. Alege un cadou!

Sustin Educaţia si Guerilla Verde

Sustin Educatia si Guerilla Verde Si noua ne place VERDE! Ne-am alaturat proiectului Guerilla Verde pentru ca vrem sa oferim exemple generatiilor de tineri prin filme despre protectia mediului, sanatate si despre minoritati. Guerilla Verde se desfăşoară in luna martie, in numeroase orase din tara, in scoli, licee si universitati. Mii de tineri vor fi mai informati, dupa ce vor participa la proiectii pe teme ecologice. Cel mai simplu exemplu este ca vor intelege ca a nu mai arunca gunoaie in padure nu inseamna doar a ocroti mediul, ci, in primul rand, a avea grija de aerul pe care il respira. Impreuna cu Guerilla Verde vrem sa le comunicam tuturor ca natura are nevoie de noi, ca trebuie protejata. A avea grija de ea inseamna a avea grija de noi insine. Iar a fi interesat de ecologie, inseamna a-ti placea sa fii sanatos!10 Lei = 1 Jucarie

10 Lei = 1 Jucarie

Sustin Educatia a desfasurat, intre 14 februarie si 6 martie, campania "10 Lei = 1 jucarie", in colaborare cu toti copiii de la Gradinita Vise care au confectionat martisoare pentru 1 martie, cu scopul de a strange fonduri pentru copiii din zone rurale. Lor li s-au alaturat alti 50 de donatori, care au facut posibila strangerea jucariilor pentru cateva gradinite din mediul rural. Acum, rafturile lor nu mai sunt goale, iar micutii au cu ce sa se joace!10.000 de carti in 2 zile

10.000 de carti in 2 zile

Stim cu totii ca educatia nu se face la fel in toate scolile din Romania. Daca unii elevi au acces la computer, scriu si citesc digital, multi elevi nu au inca acces la carti. Echipa Sustin Educatia a provocat Bucurestiul sa contribuie la educaţia copiilor din provincie, prin campania "10.000 de carti pentru 3000 de copii", organizata in 2 zile: 17 si 18 decembrie 2010.

34 de dascali din 10 judete ne-au cerut ajutorul, iar noi am strans laolalta, datorita donatorilor:
- pentru trei scoli din judetul Dambobita: carti de literatura romana si universala si benzi desenate, carti de gramatica si exercitii, carti si reviste cu povesti, povesti interactive cu CD/DVD si atlase, enciclopedii, carti cu litere, cu cifre, de exercitii.
- pentru o scoala din judetul Sibiu: carti de povesti, de desenat, cu exercitii si activitati.
- pentru o scoala din judetul Bihor: atlase si enciclopedii despre animale, natura si plante, povesti despre animale, carti cu CD-uri interactive despre animale
- pentru doua unitati de invatamant din judetul Alba: carti de literatura romana si universala si carti de povesti, poezii, activitati pentru gradinita, atlase si enciclopedii.

Sustin Educatia

Sustin Educatia Ne-am dat seama in nenumarate randuri ca in Romania, inca exista unitati de invatamant defavorizate. Si, cum noua ne place sa sustinem educatia din cat mai multe directii, am început un proiect de dezvoltare socială. L-am numit simplu: Sustin Educatia. Iar prin intermediul lui, le oferim copiilor cartile si materialele didactice care le lipsesc.

Copiii vor sa invete. Noi le indeplinim visul si finalizam fiecare proiect propus de profesori si invatatori pentru elevii lor. O carte sau un calcultor, materiale de lucru manual sau caiete speciale trimise la copii azi, schimba automat ziua de maine, pentru ca ei – elevii si copiii de gradinita - sunt viitorul. Incurajam pe toata lumea sa ajute la imbunatatirea educatiei. Prin Sustin Educatia facem impreuna mult mai mult decat simple donatii: umplem bibliotecile goale cu cartile din lectura obligatorie sau suplimentara, contribuim la dezvoltarea creativitatii copiilor, oferindu-le carti speciale cu jocuri, le dezvoltam gustul pentru lectura si ii ajutam sa creasca mari, prin educatie!

Eco-film

Eco-film Dupa premiera piesei de eco-teatru din cadrul ONG Fest, cativa profesori ne-au explicat cum a devenit din ce in ce mai dificil sa captezi atentia la ore a tinerilor scolari si elevi si cum trebuie gasite tot timpul noi modalitati de comunicare.

De la o simpla idee, ne-am imbarcat intr-o aventura. Un film! Ne-am gandit noi (speram ca bine!) ca un mediu metraj de 15-20 de minute este un bun punct de pornire al unei discutii referitoare la modul in care fiecare dintre noi contribuie la poluarea mediului. Inclusiv pentru orele de la scoala sau liceu.

Speram ca acest film sa fie mult mai mult decat o metoda de divertisment. Ne dorim sa fie folosit de cati mai multi dascali, profesori, educatori si alti oameni care lucreaza cu tineri, sa fie vizualizat de cati mai multi tineri care sa se amuze, dar sa se si gandeasca la mesajele transmise. Speram de asemenea ca si ei sa ne calce pe urme, sa fie motivati de faptul ca acest film a fost produs de tineri ca si ei si sa incerce sa produca filme educative, din ce in ce mai bune. Speram ca aceasta metoda de educatie prin film, prin activitati culturale de acest gen, sa fie folosita din ce in ce mai mult.

Multumim tuturor voluntarilor care ne-au ajutat si partenerilor: Asociatia A.R.T. Fusion, care ne-a oferit locatia pentru filmari.

Biblioteca mea

Biblioteca mea Anul acesta, 2010, am cunoscut anul acesta un grup de tineri plini de initiativa si care doresc sa schimbe lumea incetul cu incetul, prin intermediul cartilor. Patricia, coordonatoarea proiectului, s-a bazat pe rolul important pe care cartile il joaca in viata noastra atunci cand s-a decis sa infiinteze biblioteci pentru copiii proveniti din centrele de plasament din sectorul 3, Bucuresti.

Proiectul Biblioteca mea este un proiect pe care l-am sustinut, pe care l-am promovat si la care am pus umarul, pentru ca si noi credem ca toata lumea are dreptul de a se bucura de carti.

Astfel, impreuna cu Patricia si echipa, am adunat carti si donatii pentru aproximativ 50 de copii care nu aveau acces la lectura.

Acest proiect a fost desfasurat impreuna cu Asociatia Studentească “Philos”, Directia Generala de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului sector 3 si Anotimpul 5, cu sustinerea Bookfest. S-au primit donatii importante de la editurile Rao si Dacica. Le multumim!

Mai multe detalii pe site-ul proiectului Biblioteca mea

Eco-teatru

Pe Gheata Subtire Ne-am imaginat si am reusit – prima piesa de eco-teatru din Romania!

Piesa, „Pe gheata subtire” a fost jucata de liceeni si tineri voluntari cu varstele cuprinse intre 15 si 24 de ani. Partenerii acestui proiect au fost Teen Media si Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti.

Aceasta piesa combina educatia ecologica si arta in incercarea de a depasi bariere si de a identifica noi cai de comunicare cu tinerii, de a forma spiritul civic prin metodele participative ale teatrului.

Subiectul piesei il constituie cauzele si efectele schimbarilor climatice, impactul asupra mediului pe care il avem chiar in fata ochilor si responsabilitatea fiecaruia dintre noi de a schimba ceva.

Obiectivul acestei piese este atat de a comunica anumite mesaje referitoare la protejarea mediului si de a dezvolta abilitatile tinerilor voluntari de a aborda in mod creativ o problema actuala.

Aici puteti vizualiza pozele de la repetitii si de la premiera: Pe gheata subtire.

CeasulCuc

Logo CeasulCuc CeasulCuc este un proiect ce a pornit de la credinta ca

PARTICIPAREA TINERILOR + PASIUNE = MISCARE SOCIALA,
dar in acelasi timp ca
PARTICIPAREA TINERILOR + PASIUNE + EDUCATIE = CHEIA SCHIMBARII

Proiectul CeasulCuc se adreseaza tuturor tinerilor care vor sa contribuie la schimbarea lumii prin comportamentul lor zilnic. Fiecare click, gand, cuvant si alegere poate forma un stil de viata distractiv care face parte dintr-o schimbare globala.

Kuku CeasulCuc Kuku, mascota site-ului CeasulCuc, este un animalut diferit si special, prezent peste tot pe site si care are, sa vezi mirare, constiinta! Kuku are initiativa, este creativ si jucaus. Comunica tot timpul cu privire la modalitati de a fi mai prietenosi cu mediul, de a face alegeri mai sanatoase si de a-i ajuta pe cei din jurul nostru. Stie multe despre mediu si sanatate, despre drepturile omului si comportament responsabil, si va tine la curent cu cele mai importante evenimente ale anului.